بازگشت

ولادت


حكيمه خاتون دختر حضرت موسي بن جعفر عليه السلام روايت مي كند كه: يك روز برادرم حضرت رضا عليه السلام مرا خواست و فرمود: امشب فرزند مبارك خيزران متولد مي شود و لازم است كه تو در زمان ولادت حاضر باشي.

من در حضور حضرت رضا عليه السلام ماندم زمانيكه شب فرا رسيد آن بزرگوار مرا با خيزران و زنان قابله وارد اطاق و خود آن حضرت پس از آن كه چراغي براي ما روشن كرد از اطاق خارج شد و در را به روي ما بست.

زماني كه درد زايمان بر سبيكه مادر آن حضرت عارض شد و ما او را در ميان طشت جاي داديم، چراغ خاموش شد و خاموشي آن باعث اندوه ما گرديد.

در همين زمان بود كه نهمين خورشيد امامت طلوع كرد و در ميان طشت جاي گرفت پرده نازكي كه مثل جامه بود آن بزرگوار را فراگرفته بود، نوري از جمال حضرت جواد ساطع شد كه همه اطاق روشن گرديد و ما از چراغ بي نياز شديم.

من حضرت امام محمد تقي عليه السلام را در بر گرفته و در دامنم جاي دادم و آن پرده نازكي كه آن عزيز را احاطه كرده بود از صورت مبارك ايشان دور كردم، در اين زمان حضرت علي بن موسي الرضا عليه السلام وارد اطاق گرديد و بعد از آنكه امام محمد تقي عليه السلام را در ميان لباسهاي پاك پيچيده بوديم از ما گرفت و آن برگزيده ي خدا را در ميان گهواره گذاشت و آن را به من سپرد و فرمود: از اين گهواره جدا مشو.

وقتي روز سوم ولادت آن حضرت فرا رسيد چشمان مبارك خود را به سوي آسمان گشود و پس از آنكه به طرف راست و چپ خود نگاه كرد فرمود:

اشهد ان لااله الالله و ان محمدا رسول الله صلي الله عليه و آله من همينكه اين اعجاز از حضرت جواد عليه السلام مشاهده كردم به حضور امام رضا عليه السلام شتافته جريان را به عرض ايشان رساندم حضرت در جواب من فرمود: آن معجزاتي كه بعد از اين از امام جواد عليه السلام خواهي ديد بيش از اين است كه فعلا ديدي. [1] .

مسعودي درباره ي اين موضوع از حكيمه خواهر امام رضا عليه السلام چنين نقل مي كند:

حكيمه مي گويد: زمانيكه مادر ابي جعفر عليه السلام حامله شد به امام رضا عليه السلام نوشتم جاريه تو سبيكه حامله شده پس امام - در جوابم - نوشت او ساعت فلان از روز فلان از ماه فلان حامله شده پس زماني كه او وضع حمل مي كند هفت روز ملازمش باشد. زمانيكه مادرش او را به دنيا آورد به زمين افتاد و گفت: اشهد ان لااله الالله و ان محمدا رسول الله صلي الله عليه و آله.

و در روز سوم عطسه كرد و فرمود: الحمدلله صلي الله علي محمد و علي الائمة الراشدين.


پاورقي

[1] مناقب ابن شهرآشوب - ج 4، ص 377.