بازگشت

قبور شريفه امامزادگان عظاو واقع در شيراز


اول - بقعه ي مباركه السيد اميراحمد بن موسي الكاظم (ع) المعروف به شاه چراغ

در كتاب آثار العجم است كه آن بزرگوار در عهد حضرت رضا (ع) اراده كرد كه برود به خراسان خدمت برادرش و از راه شيراز تشريف برد قتلغ خان نامي كه از جانب مأمون حاكم شيراز بود چون خبر ورود آن بزرگوار را به خان ذبيان شنيد با جمعي روانه شد به آنجا و عند التلاقي بناء مقاتله بين الفريقين واقع شد ناگاه يك نفر از سپاه قتلغ خان فرياد زد كه اگر مقصود شما رسيدن خدمت حضرت رضا (ع) است آن بزرگوار در طوس وفات يافته به مجرد شنيدن اين خبر كساني كه در اطراف امامزاده احمد بودند همه متفرق شدند مگر اقارب و خويشان آن بزرگوار و چون شاهزاده امكان مراجعت نداشت رفت به شيراز.

مخالفين تعاقب نموده در آن محل كه الان مرقدشان هست آن بزرگوار به درجه شهادت رسيد و مرقد شريفش قبه و بارگاه و صحن و موقوفات زيادي دارد و توليت آنها به دست فخرالسالكين جناب ميرزا جلال الدين محمد الحسيني الملقب به مجدالاشراف و اولاد ايشان است و آنها سرسلسله ي طائفه ذهبيه هستند و ضريح آن امامزاده را خاقان مرحوم فتحعلي شاه نقره كرد و درب حرمش از نقره است.

دوم - بقعه ي مطهر سيد اميرمحمد بن موسي بن جعفر (ع) است در آثارالعجم است كه ايشان با حضرت شاه چراغ از يك مادرند و ايشان هم بقعه و بارگاه و صحني دارند و ضريح ايشان را معتمدالدوله نقره نمود و در طرف چپ آن بزرگوار مرقد كوچكي است و لوحي دارد كه بر وي نقش شده است ابراهيم بن محمد بن موسي (ع) و مي گويند فرزند آن حضرت است.

سوم - بقعه مباركه سيد علاءالدين حسين بن موسي بن جعفر (ع) و ايشان هم بقعه و



[ صفحه 764]



بارگاه و صحني دارد.

چهارم بقعه شريفه ميرعلي بن حمزة بن موسي بن جعفر (ع) و ايشان هم بقعه و بارگاهي دارند كه واقع است در خارج شهر شيراز نزديك دروازه ي اصفهان

پنجم - جناب سيد تاج الدين غريب اسم مباركش جعفر بن فضل بن جعفر بن علي بن ابيطالب (ع) و عوام الناس غلطا او را سيد حاجي غريب مي خوانند و در سردابه آن بزرگوار دو قبر است يكي قبر سيد جليل سابق الذكر است ديگر مي گويند قبر محمد بن حسن بن علي بن ابيطالب (ع) است و اين بقعه شريفه محل استجابت دعا است و در مشاجراتشان به اين تربت مقدس رفته قسم ياد مي كنند فورا طرف ناحق را دردي عارض مي شود.

ششم - بقعه امامزاده ابراهيم و بعضي آن بزرگوار را از اولادهاي حضرت موسي بن جعفر (ع) مي دانند و آن بزرگوار هم بقعه و بارگاهي دارد.

هفتم - بقعه خاتون قيامت قدري دور از شهر است اسم شريفش ام كلثوم است بنت هارون الملقب بكولين بن اسحاق بن حسن الامير بن زيد بن حسن المجتبي (ع) و چند نفر ديگر از احفاد جناب زيد بن الحسن المجتبي (ع) در اطراف قبر اين مخدره مدفونند.

هشتم - در عمدة الطالب است كه در شيراز است قبر جناب محمد الصورافي بن حسن بن حسين بن اسحق بن موسي الكاظم (ع) لكن محل دفنش را معين نفرموده.

نهم - ايضا در عمدة الطالب است كه در شيراز خارج باب استخر است قبر جناب علي بن حمزة بن موسي الكاظم (ع).

دهم در روضات است كه در گرمي است كه پنج فرسخي فساء و بيست و پنج فرسخي شيراز باشد قبر جناب علي بن احمد بن موسي المبرقع ابن محمد الجواد (ع) است صاحب كتاب استغاثه في بدع الثلثه رحلتش در جمادي الاولي سنه سيصد و پنجاه و دو بوده.