بازگشت

اقسام حج و فضيلت حج تمتع


[250] 1 - كليني آورده است:

از احمد بن محمد بن ابي نصر روايت شده كه گفت: از امام جواد عليه السلام در سال دويست و دوازده هجري كه به حج مشرف شده بود، پرسيدم و عرض كردم: فدايت شوم! چگونه به مكه در آمديد، به نيت حج افراد يا به نيت حج تمتع؟

حضرت فرمود: به نيت حج تمتع، عرض كردم، كدام يك از حج تمتع، يا حج افراد و سوق دادن و راندن قرباني، بهتر و برتر است؟

حضرت فرمود: امام محمد باقر عليه السلام مي فرمود: تمتع بردن به وسيله ي عمره به سوي حج برتر است از انجام دادن حج افراد و راندن قرباني و نيز آن حضرت مي فرمود: كسي كه حج خانه ي خدا مي گزارد، به كاري برتر از تمتع دست نمي يابد. [1] .

[251] 2 - و نيز روايت كرده است:

از علي بن حديد نقل شده كه گفت: علي بن ميسر خدمت امام جواد، نامه نوشت و در آن، از مردي كه در ماه مبارك رمضان، عمره انجام داده و در موسم حج، حضور پيدا كرده است، پرسيد كه حج افراد به جاي آورد، يا حج تمتع و كدام برتر است؟

حضرت در جوابش نوشت: حج تمتع به جاي آورد كه فضيلتش بيشتر است. [2] .

[252] 3 - همچنين نقل كرده است:



[ صفحه 194]



از موسي بن قاسم بجلي روايت شده كه گفت: به امام جواد عليه السلام عرض كردم: سرور من! اميدوارم ماه مبارك رمضان را در مدينه ي منوره، روزه بگيرم.

حضرت فرمود: انشاء الله در آنجا، روزه خواهي گرفت؛ عرض كردم: و اميدوارم دهم شؤال، مدينه را ترك كنيم و خداي متعال زيارت رسول خدا، زيارت خاندان آن حضرت و خصوصا زيارت شما را بار ديگر نصيبم فرمايد و در ضمن، چه بسا به نيابت پدر بزرگوار شما، و به نيابت پدرم، و به نيابت يكي از برادرانم، و براي خودم حج بگذارم؛ چه نوع حجي نيت كنم؟

حضرت فرمود: به نيت تمتع بجاي آور؛ عرض كردم: حدود ده سال است كه مقيم مكه ام.

حضرت فرمود: حج تمتع بجاي آور. [3] .


پاورقي

[1] كافي 4: 292 ح 11.

[2] همان: 292 ح 8.

[3] همان: 314 ح 1.